Een loopfiets voor een kind van 3 jaar

 

Loopfiets kind 3 jaar? Er zijn verschillende manieren en tips om kinderen te leren fietsen zonder zijwieltjes. Het belangrijkste is, begin wanneer een kind dit aangeeft hier klaar voor te zijn. Vaak wordt er begonnen met het afstellen van de hoogte van de zijwieltjes. Door de wieltjes wat hoger boven de grond te hangen, zal het kind al meer moeten gaan balanceren tijdens het fietsen.

Loopfiets kind 3 jaar
Loopfiets kind 3 jaar

 

Lukt dit al een beetje? En heeft u als ouder een paar uur de tijd, begin dan met het fietsen zonder zijwieltjes, maar wel met uw ondersteuning. Zo zijn er ook hesjes te koop speciaal voor deze gelegenheid. Een kind kan dit aantrekken en de ouder kan dit hesje door middel van een handvat aan de rug vasthouden. Een ander hulpmiddel is een stok te bevestigen ter hoogte van het achterwiel.

  • Kind geeft het aan
  • Afstellen zijwieltjes
  • Ondersteunen tijdens het fietsen
  • Gebruik een loopfiets
  • Minder angst om te vallen

 

De ouder kan dit vasthouden terwijl het kind zonder zijwieltjes fiets. Allemaal mooie trucjes, maar het mooiste zou zijn wanneer een kind vrijwel meteen zonder zijwieltjes kan fietsen. Dit kan met behulp van een loopfiets. Starten met een loopfiets kan al met de leeftijd van ongeveer 18 maanden, maar in dit geval is het zeker handig een loopfiets te hebben voor een kind van 3 jaar. Een loopfiets voor een kind van 3 jaar is 12 inch.

Wordt een kind 3 jaar? Dan is een loopfiets het perfecte cadeau

Er zijn verschillende redenen waarom een fietsen op een normale fiets gemakkelijker aan te leren is wanneer het kind van 3 jaar al kan fietsen met een loopfiets. Het heeft bewezen invloed op de motorische ontwikkeling. Ook het sturen en balanceren heeft het kind al onder de knie. Feitelijk hoeft het alleen het trappen nog te leren. Bij het leren fietsen speelt angst vaak ook een grote rol. Kinderen zijn bang om te vallen. Wanneer ze gewend zijn aan een loopfiets dan weten ze dat ze gemakkelijk een voetje op de grond kunnen zetten om te voorkomen dat ze omvallen.

Neem contact met ons op