Kies een loopfiets voor 4 jaar

 

Loopfiets 4 jaar? Op iedere kinderfiets is het mogelijk zijwieltjes te monteren. Bij de echt kleine kinderfietsen worden ze er vaak zelfs bij aanschaf al bij geleverd. Maar wanneer kan een kind zonder zijwieltjes fietsen? Dit is ook weer erg afhankelijk van het kind. De interesse en de motorische ontwikkeling spelen bijvoorbeeld een erg grote rol. Over het algemeen kunnen kinderen rond de leeftijd van vijf jaar zonder zijwieltjes fietsen. Of zoals kinderen dit mooi kunnen zeggen “fietsen met zonder zijwieltjes”. Er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Sommige kinderen fietsen direct weg zonder zijwieltjes en bij een ander kind worden de wieltjes er rond de leeftijd van zeven afgehaald. Plezier is het belangrijkste. Een mogelijkheid om het gebruik van zijwieltjes af te leren is met behulp van een loopfiets. Ga bijvoorbeeld vanaf de leeftijd van 4 jaar aan de slag met een loopfiets. Kinderen leren dan al sturen, evenwicht houden en het geeft zelfvertrouwen. Bovendien gaat een loopfiets langer mee dan een gewone fiets. Door het verstellen in hoogte gaat een loopfiets wel 4 jaar mee en soms zelf nog langer.

Loopfiets 4 jaar
Loopfiets 4 jaar

 

  • Geen zijwieltjes
  • Motorische ontwikkeling
  • Plezier is het belangrijkste
  • Loopfiets als hulpmiddel
  • Leren sturen en evenwicht houden

 

De eerste loopfiets gaat gemakkelijk 4 jaar mee

De eerste loopfiets kan al aangeschaft worden wanneer het kind 1 jaar oud is. Vaak wordt vanaf 18 maanden al flink gebruik gemaakt van de loopfiets. Als spelend leert het kind en dat geldt zeker ook voor de loopfiets. Pas vanaf de leeftijd van 5 of 6 jaar oud, dit ligt een beetje aan de lengte, kan het beste worden gekeken naar een groter formaat loopfiets. U ziet de loopfiets gaat gemakkelijk 4 jaar mee. De volgende maat gebruiken veel kinderen tot ze een jaar of 12 zijn. Deze geeft u dus nog meer waar voor uw geld.

Small Wheels voor uw loopfiets 4 jaar

Neem eens een kijkje op de website van Small Wheels. Hier vindt u een ruim aanbod van verschillende maten loopfietsen. Bovendien zijn veel loopfietsen door kleur en accessoires ook nog eens helemaal eigen te maken. Zonder dat dit ten koste gaat van de levertijd van 1 á 2 dagen.

Neem contact met ons op